برند: شخصیتی حقوقی دارای مجوزهای قانونی تولید و فروش که حداقل ۵۰ نفر کارمند و ۲ شعبه فروش داشته و نام و نشان تجاری خود را به ثبت رسانده باشد و در یکی از حوزههای موضوعی رویداد فعالیت کند.
طراح: فرد، گروه طراحی، مزون یا خانه مُد با حداقل ۵ سال فعالیت مستمر و مستند در زمینه طراحی و تولید لباس که مکان مشخصی با امکانات واحد طراحی و نمونه دوزی داشته باشد و در ۴ فصل اخیر حداقل ۲ مجموعه لباس مجزا (با حداقل ۶ بارت) طراحی و تولید کرده باشد.
طراح مستعد: ۳-۵ نفر طراح که در هر دوره هفته مُد بوسیله مرکز نوآوریِ مُدِ لباس مُدارا به تأیید رسیده باشند و یا ۱ نفر طراح که در هر دوره هفته مُد به پیشنهاد دبیر به تأیید همه اعضای شورای هفته مُد برسد.
برگزیدگان جشنواره فجر: ۳ نفر برگزیده جشنواره فجر (۲ نفر در بخش زنان و ۱ نفر در بخش مردان) که توسط کارگروه ساماندهی مُد و لباس به رویداد معرفی میشوند.
متقاضی: هر یک از متقاضیان حضور در رویداد که دارای شرایط حضور در رویداد بوده و اقدام به ارسال مدارک تعیین شده از طریق وبسایت رسمی هفته مُد تهران نموده اند.
شارت(piece): هر قطعه مستقل از پوشاک یک شارت است. به طور مثال در یک دست کت و شلوار، کت یک شارت و شلوار یک شارت به حساب می آید و در صورت وجود جلیقه، کفش، پیراهن، پوشت، دکمه سردست و… هر کدام یک شارت جداگانه به حساب میآیند. همچنین ابزار، لوازم و زیورآلات هم میتواند به عنوان شارت محسوب شود به طور مثال کیف، چتر، دستکش، عصا، هرگونه فناوری پوشیدنی و….
بارت(Look): ترکیب مجموعهای از اجزاء و شارتها که به همراه یکدیگر کل ظاهر یک فرد را تشکیل میدهند. به طور مثال یک LOOK کت و شلواری میتواند شامل: کت، شلوار، پیراهن، کفش، پوشت، دکمه سردست، ساعت، عینک آفتابی، کیف دستی و جوراب به عنوان اجزاء و شارتها باشد که در کنار هم یک بارت(Look) را تشکیل می دهد. یک بارت کامل با توجه به محیطی که قرار است در آن ارائه شود معنی پیدا میکند. مثلاً از آنجا که کت و شلوار به طور معمول لباسی برای استفاده در اجتماع به حساب میآید، یک بارت کامل کت و شلوار میبایست حداقل شامل کت، پیراهن، شلوار و کفش باشد، مابقی اجزاء می توانند به عنوان قطعات مکمل و برای ایجاد حال و هوا، لحن و ریتم خاص پوشش ارائه شوند.
کلکسیون: مجموعهای از بارتها (Look) که بهتر است حامل معنا، حس و حال یا پیامی خاص باشند. در هفته مُد تهران یک کلکسیون در بخش ویژه نمایش باید حداقل حاوی دوازده بارت کامل و غیرتکراری بوده و در بخش نمایشگاهی حداقل حاوی هشت بارت کامل باشد. همچنین برای بخشهایی از صنعت مُد نظیر طراحان جواهر و طراحان کیف و کفش، وجود حداقل ۱۰ شارت مستقل و غیرتکراری (که ترجیحاً به صورت کلکسیون ارائه شوند) الزامی است.
بخش ویژه نمایش: بخشی از رویداد هفته مُد است که آخرین مجموعه (کلکسیون) طراحان و برندهای منتخب با استفاده از شیوههای خلاقانه و مهیج در آن به نمایش گذاشته میشود.
بخش ویژه نمایشگاهی: بخشی از رویداد هفته مُد است که علاوه بر حاضرین در بخش ویژه نمایش برخی دیگر از دستاندرکاران حوزه موضوعی رویداد نیز در آن حاضر خواهند بود. در این بخش محصولات با شیوه های خلاقانه به نمایش در میآیند.
دبیرخانه رویداد: محل استقرار دفتر اداری رویداد که آدرس آن در فراخوان و در صفحه تماس با ما درج شده و متقاضیان جهت تکمیل فرم هایی که نیاز به مراجعه حضوری داشته و تحویل اقلام به آنجا مراجعه می کنند.
شورای هفته مُد: گروهی متشکل از افراد شناخته شده و معتبر در حوزههای فرهنگ، هنر، دیزاین، تولید و تجارت هستند که توسط دبیر هفته مُد پیشنهاد شده و حکم عضویت آنها در شورا به تأیید نهاد قانونی مرتبط با مُد در کشور میرسد. وظایف شورای هفته مُد به شرح زیر است:
۱. تصمیمگیری در خصوص تأیید یا عدم تأیید نفرات پیشنهادی برای بخش ویژه نمایش هفته مُد
۲. تصمیمگیری در خصوص ورود نفرات جدید و یا عدم تأیید نفراتی حاضر در دوره های قبل
۳. تصمیمگیری در خصوص موارد خاص به پیشنهاد دبیر هفته مُد
دبیر هفته مُد: فردی حقیقی است که توسط موسسه مجری هفته مُد پیشنهاد شده و به تأیید نهاد قانونی مرتبط با مُد در کشور (کارگروه ساماندهی مد و لباس ایرانی-اسلامی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) میرسد. دبیر هفته مُد یکی از اعضای شورای هفته مُد نیز هست. وظایف دبیر به شرح زیر است:
۱. پیشنهاد اعضای شورای هفته مُد به نهاد قانونی
۲. تأیید نهایی تِم دوره آتی پس از مشورت با شورای هفته مُد
۳. تأیید نفرات حاضر در بخش نمایشگاهی
۴. پیشنهاد موارد استثنایی به شورای هفته مُد نظیر: افزایش ظرفیت رویداد، انتخاب افراد مستعد خارج از روال انتخاب توسط مرکز نوآوری و جشنواره فجر، انتخاب مدیر اجرایی بخش های مختلف رویداد
۵. تأیید نمایش طرح های فصل جاری به جای فصل آتی در رویداد
مدیر اجرایی: فردی حقیقی(به طور مجزا برای بخش های مردان و زنان) که توسط دبیر هفته مُد پیشنهاد شده و به تأیید موسسه مجری هفته مُد میرسد و علاوه بر سخنگویی رویداد، وظیفه پیگیری امور اجرایی هفته مُد را نیز بر عهده خواهد داشت. وظایف مدیر اجرایی به شرح زیر است:
۱. مدیریت بخش اجرایی رویداد(برنامهریزی، نظارت، کنترل)
۲. کنترل پروژه بر اساس جدول زمانبندی و تقویم رویداد
۳. نظارت بر اجرای دقیق و منظم تمامی بخشهای رویداد
۴. رابط بین حاضرین تأیید شده با موسسه مجری در محل دبیرخانه رویداد
۵. سخنگوی رسانهای رویداد در بخش مشخص شده
۶. پیشنهاد دهنده عدم تأیید متقاضیان برای حضور مجدد در دوره آتی
۷. مسئول نظارت بر انجام دقیق تعهدات مجری و تعهدات متقاضی دررویداد
موسسه مجری هفته مُد: موسسه ای است که به طور رسمی طی قراردادی، طرف قرارداد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای برگزاری رویداد هفته مُد تهران برای مدت و دوره مشخص است.
۲. حاضرین در بخش ویژه نمایش در هر دوره رویداد علاوه بر دارا بودن شرایط لازم باید به تأیید شورای هفته مُد برسند.
تبصره ۱: حاضرین بخش ویژه نمایش در هر دوره رویداد برای شرکت در بخش ویژه نمایش دوره بعد نسبت به سایر متقاضیان دارای اولویت خواهند بود.
تبصره ۲: در دوره اول رویداد (هم در بخش زنان و هم بخش مردان) طراحان حاضر با دعوت مستقیم و پس از تأیید شورای هفته مُد در برنامه حاضر خواهند شد.
۳. حاضرین بخش نمایشگاهی (به جز حاضرین بخش ویژه نمایش که در بخش نمایشگاهی نیز حضور دارند) در هر دوره رویداد میبایست به تأیید دبیر برسند.
تبصره ۱: حاضرین بخش نمایشگاهی در هر دوره رویداد برای شرکت در بخش نمایشگاهی دوره بعد نسبت به سایر متقاضیان دارای اولویت خواهند بود. همچنین در شرایط مساوی حاضرین بخش نمایشگاهی در صورت تمایل و درخواست برای شرکت در بخش ویژه نمایش دوره بعد، نسبت به سایر متقاضیان اولویت بیشتری خواهند داشت.
۴. حاضرین در شورای هفته مُد، دبیر و مدیران اجرایی نمیتوانند به عنوان شخصیت حقیقی و حقوقی از برگزیدگان رویداد باشند.
۵. اطلاعرسانی شیوه و مشخصات لازم برای شرکت در رویداد همواره حداقل ۶ ماه پیش از برگزاری رویداد از طریق مجاری رسانهای رسمی رویداد به اطلاع متقاضیان خواهد رسید.
۶. هفته مُد تهران به طراحان صاحب سبک و برندهای پیشرو برای حضور در رویداد پیشنهاد خواهد داد اما هر فرد که در تعریف هفته مد تهران از طراحان و برندها بگنجد نیز میتواند به طور مستقیم برای حضور در رویداد تقاضا داده و در صورت دارا بودن شرایط و تأیید در این رویداد شرکت کند.
۷. هفته مُد تهران تلاش خواهد کرد تا همواره آثار دست اول و اصیل در رویداد نمایش شوند اما در صورت استفاده بدون اجازه حاضرین رویداد از طرح و محصولات سایر افراد، مسئولیت این کار با خود ایشان خواهد بود.
۸. هفته مُد تهران در چارچوب قوانین و فرهنگ عمومی کشور فعالیت خواهد کرد اما عملکرد و فعالیتهای حاضرین تأیید شده رویداد، خارج از رویداد به عنوان عرصهای خصوصی به خود ایشان مربوط بوده و رویداد تعهدی در قبال آن ندارد.
۹. متقاضیان پس از ارسال مدارک، مسئولیت استفاده از پروپوزال را به دبیرخانه هفته مُد تهران واگذار میکنند.
۱۰. تغییر قوانین هفته مُد تهران تنها با درخواست اعضای شورای هفته مُد و تأیید اکثریت اعضای این شورا انجام خواهد شد.
۱۱. تنها مرجع تعیین زمانبندی برگزاری رویداد هفته مُد تهران “تقویم رویداد” مندرج در سایت رسمی هفته مُد تهران است. هرگونه تغییر در زمانبندی این رویداد از طریق بخش اطلاعیه های سایت رسمی هفته مُد تهران اطلاع رسانی خواهد شد.
۱۲. حداقل ۶ ماه قبل از برگزاری رویداد، اطلاعیه شرایط و شیوه شرکت، در سایت و صفحات رسمی هفته مُد تهران منتشر خواهد شد. ظرفیت تعداد حاضرین در بخش ویژه نمایش از ۲۴ شرکت کننده و در بخش نمایشگاهی از ۵۰ شرکت کننده بیشتر نخواهد شد مگر اینکه به درخواست دبیر و تأیید اکثریت اعضای شورای هفته مُد، ظرفیت رویداد افزایش یابد.
تبصره ۱: به جز دوره اول برگزاری رویداد (در بخش زنان و مردان) هر متقاضی تنها برای دوره بعدی میتواند تقاضای حضور داشته باشد.
تبصره ۲: متقاضیانی که در دوره های قبلی رویداد شرکت کرده اند تنها تقاضانامه و پروپوزال اولیه (به شرح مندرج در بخش مستندات) را تکمیل خواهند کرد و نیازی به ارائه سایر مستندات ندارند اما می بایست همواره حائز شرایط و استانداردهای هفته مُد تهران باشند.
۱۳. حداکثر ۴ ماه قبل از تاریخ برگزاری، متقاضیان باید درخواست و مستندات لازم برای حضور در رویداد را از طریق فرم مندرج در صفحه مربوط به رویداد مورد نظر در سایت رسمی هفته مُد تهران به آدرس www.tehranfashionweek.com ارسال نمایند. اولویت در شرایط برابر با کسانی است که مستندات لازم را زودتر از سایرین ارسال کرده باشند.
تبصره ۱: طراحان مستعد معرفی شده توسط مرکز نوآوری مُدارا و برگزیدگان جشنواره فجر ملزم به ارائه معرفی نامه رسمی و پروپوزال هستند.
تبصره ۲: هر فرد تنها یکبار میتواند به عنوان طراح مستعد و یا برگزیده جشنواره فجر در رویداد شرکت کند.
تبصره ۳: رویداد با معرفی نمایندهای این اجازه را خواهد داشت که صحت موارد ادعا شده توسط متقاضی را مورد بررسی قرار دهد.
۱۴. درخواست اولیه ارسال شده توسط متقاضی (مرحله قبل) توسط دبیر رویداد (در صورت درخواست برای حضور فقط در بخش نمایشگاهی) و شورای هفته مُد (در صورت درخواست برای حضور در بخش ویژه نمایش) بررسی میشود.
۱۵. در صورت تأیید، برای متقاضی حداکثر ۴ ماه قبل از رویداد قرار ملاقاتی برای ارائه حضوری کلکسیون یا محصولات منعقد میگردد.
تبصره ۱: در صورتیکه متقاضی در دوره های قبل شرکت نکرده باشد به تشخیص دبیر ممکن است جلسه حضوری ارائه کلکسیون برگزار نشود.
۱۶. محل معرفی شده و امکانات متقاضی در صورت نیاز بازدید میشود.
۱۷. حضور متقاضی حداکثر ۱۰۰ روز قبل برگزاری رویداد به تأیید میرسد و قرارداد شرکت در دوره آتی رویداد به همراه شرح خدمات به متقاضی ارائه میگردد و متقاضی وارد لیست طراحان و برندهای مورد تأیید رویداد میشود.
تبصره ۱: شرکتکنندگان دورههای قبل رویداد میتوانند از ۶ ماه قبل از برگزاری رویداد درخواست شرکت در دوره آتی را بدهند.
تبصره ۲: عدم تأیید شرکتکنندگان دوره قبل در دورههای بعدی با درخواست دبیر رویداد و تأیید اکثریت اعضای شورای هفته مُد انجام خواهد شد.
۱۸. حداکثر ۸۰-۹۰ روز قبل از برگزاری رویداد طرحهای نهایی طراحان به صورت تصویری (اسکچ یا نمونه دوخته شده) جهت ارزیابی قانونی تحویل دبیرخانه می شود.
۱۹. حداکثر ۷۵ روز قبل از برگزاری رویداد نمونه های مورد تأیید نهایی برای تولید به طراحان اعلام میشود. هر متقاضی در بخش طراحان میبایست حداقل ۱۵ بارت کامل (در دو نسخه) و در بخش برندها حداقل ۲۴ (در دو نسخه) بارت کامل داشته باشد.
۲۰. شصت روز قبل از برگزاری رویداد، متقاضی باید در خصوص تم و شیوه ارائه در بخش ویژه نمایش و بخش نمایشگاهی تصمیم نهایی خود را به دبیرخانه رویداد اعلام کند.
۲۱. برای بخش مردان نمونه کارهای نهایی می بایست حداقل ۴۵ و برای بخش زنان حداکثر ۳۰ روز پیش از برگزاری رویداد جهت تهیه تصاویر و سایر عملیات لازم تحویل دبیرخانه شود.
۲۲. متقاضی میبایست حداکثر ۱۵ روز قبل از برگزاری رویداد در بخش ویژه نمایش لیست مدعوین خود شامل ۷۰ درصد ظرفیت سالن نمایش را تحویل برگزار کننده دهد.
۲۳. سایر هماهنگی های لازم که در لیست فوق وجود نداشت میبایست حداکثر تا ۱۰ روز قبل از برگزاری رویداد انجام شود.
۲۴. ۷ الی ۱۰ روز پس از برگزاری رویداد متقاضی می تواند اقدام به دریافت محصولات خود از دبیرخانه رویداد کند.
تبصره ۱: متقاضی می تواند زودتر از زمانبندی یاد شده بارت و شارت و سایر موارد بیان شده در این نوشتار را ارائه نماید، زمانبندی یاد شده جهت مشخص شدن آخرین فرصت ممکن برای انجام تعهدات است.
۲۵. مدارک مورد نیاز برای هر یک از متقاضیان حضور در دوره های رویداد هفته مُد تهران به شرح زیر است:
برندها:
۱. تصویر جواز کسب و یا پروانه بهره برداری در یکی از حوزه های موضوعی رویداد
۲. تصویر آخرین تغییرات شرکت مندرج در روزنامه رسمی (نسخه چاپی روزنامه رسمی)
۳. تقاضانامه رسمی حضور در دوره آتی رویداد مندرج در سربرگ برند/شرکت
۴. معرفی آدرس مکان حداقل دو شعبه فروش
۵. معرفی یک نفر نماینده یا مدیر خلاقیت یا مدیر/مسئول واحد طراحی طی یک نامه رسمی در سربرگ شرکت و با امضاء بالاترین فرد تصمیم گیر و صاحب امضا در مجموعه متقاضی
۶. ارائه تصاویر یا مستنداتی از آخرین کلکسیون ارائه شده توسط متقاضی به بازار و یا کلکسیونی که قصد ارائه آن به بازار در فصل جاری (زمان ارسال مدارک) و یا در رویداد آتی را دارند.
۷. ارائه پروپوزال اولیه شامل: معرفی طراح، کانسپت محوری، مود بورد، اسکچ اولیه یا نمونههای آماده تصویربرداری شده برای رویداد آتی.
۸. ارائه لیستی از محصولات برند، که قصد نمایش آن در رویداد وجود دارد.
۹. ارائه بازه قیمتی برای لیست محصولات عنوان شده در بخش قبل.
۱۰. ارائه توضیحاتی در خصوص مواد اولیه استفاده شده (جنس پارچه و مواد اولیه، استفاده از مواد اولیه داخلی یا خارجی، شیوههای طراحی و تولید)
طراحان:
۱. ارائه مستنداتی که نشان دهد فرد، گروه طراحی، مزون یا خانه مُد حداقل ۵ سال فعالیت مستمر در زمینه طراحی در حوزههای موضوعی رویداد داشتهاند.
۲. در صورتی که متقاضی گروه طراحی، مزون یا خانه مُد باشد میبایست طی نامه ای کتبی یک یا دو نفر نماینده یا مدیر خلاقیت یا مدیر/مسئول واحد طراحی را به رویداد معرفی کند.
۳. معرفی مکانی مشخص که امکانات واحد طراحی و نمونه دوزی داشته باشد و اداره (مدیریت)، اجاره یا مالکیت آن بر اساس مستنداتی به عهده یا متعلق به یکی از نفرات مورد قبل باشد.
۴. ارائه آدرس استقرار متقاضی (مزون، دفتر طراحی، محل فروش و…)
۵. ارائه مستنداتی که نشان دهد در ۴ فصل اخیر حداقل ۲ مجموعه لباس مجزا (با حداقل ۶ بارت) توسط متقاضی طراحی و اجرا شده است.
۶. ارائه پروپوزال اولیه شامل: معرفی طراح، کانسپت محوری، مودبورد، اسکچ اولیه یا نمونههای آماده و تصویربرداری شده برای رویداد آتی (نمونه های آماده و دوخته شده اولویت دارند).
۷. ارائه لیستی از محصولات احتمالی که قرار است در رویداد نمایش داده شوند.
۸. ارائه بازه قیمتی برای محصولات احتمالی که قرار است در رویداد نمایش داده شوند.
۹. ارائه توضیحاتی در خصوص مواد اولیه استفاده شده (جنس پارچه و مواد اولیه، استفاده از مواد اولیه داخلی یا خارجی، شیوههای طراحی و تولید)
۱۰. ارائه توضیحاتی در خصوص شیوهها و محلهای فروش محصولات
طراحان مستعد:
۱. معرفینامه رسمی از مرکز نوآوری مُد و لباس مُدارا
۲. معرفی یک نفر نماینده در صورت فعالیت گروهی
برگزیدگان جشنواره مد و لباس فجر:
معرفی نامه رسمی از کارگروه ساماندهی مد و لباس ایرانی-اسلامی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی