هفته مد پاریس دو بار در سال (فوریه برای طرح های پاییز و زمستان – سپتامبر برای طرح های بهار و تابستان) برگزار می شود. از نظر مردم پاریس، زمان برگزاری هفته مد، هم بهترین زمان و هم بدترین زمان برای حضور در شهر است. صدها نفر از سردبیران، دستیاران و متخصصین مد به همراه مدل ها و جمعیت فراوان به پایتخت فرانسه می روند تا ببینند که سال آینده چه طرح هایی در انتظار دنیای مد است. در بین هفته های مد نیویورک، لندن و میلان، هفته مد پاریس، نقطه اوج محسوب می شود. یک هفته پر کار برای طراحان نمایشگاه و برای سردبیران و روزنامه نگارانی که مشتاقند درباره وقایع جذاب این هفته، بنویسند. به این چهار رویداد مهم دنیای مد به اصطلاح “بیگ فور Big 4” گفته می شود.
نام رسمی فرانسه برای هفته مد پاریس Semaine des Createurs de Mode است که به معنای هفته سازندگان مد می باشد و البته کمی پرادعا به نظر می رسد. قسمت عمده این مراسم، در لوور برگزار می شود. اما برندهای شاخص نظیر Chanel، Christian Dior، Givenchy و… مجموعه های خود را در مکان های معروف دیگر پاریس مانند گراند پالاس و یا محوطه ایفل نمایش می دهند. در حالیکه برندهای نه چندان مطرح در مکان هایی نظیر بارها و کلوب های شبانه، به معرفی محصولات خود بسنده می کنند. هفته مد پاریس به سه دسته تقسیم می شود : مد آقایان، اوت کوتور (تولید پوشاک انحصاری و سفارشی) و Prêt-à-Porter یا به اصطلاح انگلیسی ready to wear، لباس هایی هستند که بدون اندازه گیری دوخته شده و آماده پوشیدن هستند. اوت کوتور haute couture مخصوص فرانسه و به نوعی پرچم دار است. به طوری که فقط تعداد محدودی از خانه های مد و مطابق با معیارهایی سخت می توانند ادعا کنند که مجموعه های Haute Couture را دارند.
(Edna Woolman Chase)، متوجه شد که به دلیل درگیری فرانسه در جنگ، به زودی کارگاه های آموزش خیاطی و دوزندگی های فرانسه، به حالت تعلیق درخواهند آمد. بدون وجود طرح های فرانسه برای خرید و یا حتی کپی کردن، هیچ مُدی در آمریکا وجود نخواهد داشت و به دنبال آن مجله وگ نیز مطلبی برای پر کردن صفحات خود ندارد. لذا خانم چیس دست به کار شد و بهترین تولید کنندگان لباس را تشویق کرد تا طرح های خود را در یک نمایشگاه خیریه در سالن ریتز کارلتون به نمایش بگذارند. همچنین زنان ثروتمند و متمول را متقاعد کرد که بلیط تهیه کرده و به نمایشگاه بروند. در ادامه مدل هایی را آموزش داد که چطور راه بروند و لباس ها را نمایش دهند. این برای فرانسه یک ضربه بود. اگر چه بیشتر اوت کوتورهای فرانسوی در جنگ بسته نشدند و دلهره و نگرانی خانم چیس در آن سالها بی اساس بود؛ اما این اتفاق چند دهه بعد و در جنگ جهانی دوم رخ داد.
در سال ۱۹۴۳، دنیای مد خود را در همان مشکل، اما در این زمان جدی تر یافت. در جنگ جهانی دوم به دلیل اشغال پاریس به دست نازیها، فعالان صنعت مد، امکان سفر به این شهر را نداشتند. در این زمان اِلِنور لامبِرت روزنامه نگار، برای منحرف کردن توجه جهانیان از مد فرانسوی، یک “هفته مطبوعات” را در نیویورک سازماندهی کرد تا طراحان آمریکایی را که قبلا توسط روزنامه نگاران مد، نادیده گرفته می شدند، در صدر خبرها قرار دهند. “هفته مطبوعات” یک موفقیت خیره کننده بود که حتی منجر به موفقیت بیشتر مجله وگ شد. پس از این زمان، بیشتر از قبل به طراحان آمریکایی و ویژگی های آنها در این مجله پرداخته شد و این ماجرا سرآغاز شروع هفته مد نیویورک بود. در سال ۱۹۷۳، هفته مد در پاریس آغاز و به دنبال آن در سال ۱۹۷۹ در میلان پیگیری شد. یک دهه بعد لندن نیز به این رویداد ملحق گردید.
سپتامبر امسال (۲۰۱۸) نیز مانند سال های گذشته، هفته مد پاریس باشکوه برگزار شد. برندهای مختلف از سراسر دنیا در این رویداد بزرگ شرکت کرده بودند. خبری که بسیار چشمگیر و پررنگ در هفته مد پاریس منتشر شد، کت واک catwalkخلاقانه و جذاب برند ایوسنت لوران Yves Saint Laurent بود که در آن مدل ها به روی آب راه می رفتند. صحنه بی نظیر استیجی که تبدیل به یک آینه زیبا شده بود با بک گراند ایفل!