ترند در لغت به معنای روند میباشد. اما این معنی به تنهایی شاید نتواند منظور اصلی این کلمه را منتقل نماید. در حقیقت ترند در شاخه های مختلف، معانی گوناگونی دارد. برای مثال در مدیریت، ترند هم به معنای کاهش و هم به معنای افزایش (تغییرات به طور کلی) است. در حالی که در اغلب شاخهها، از جمله مد به معنای افزایش یافتن و فراگیر شدن است.
ترند در فضای مجازی در تمامی شبکه های مجازی از جمله، فیسبوک، اینستاگرام، یوتیوب و لینکداین با پدیده فراگیر شدن مواجه هستیم. افراد زیادی هستند که از این طریق به شهرت رسیدهاند. در این میان بعضیها حتی از این روش، کسبدرآمد میکنند. البته این کار هوش اجتماعی و خلاقیت بالایی میطلبد. زیرا برای فراگیر شدن باید سلیقه مردم را شناخت و در عین حال چیزی ارائه کرد که به راحتی یافت نمیشود.
زمانبندی نیز موضوع بسیار با اهمیتی است که باید به آن توجه شود. برای مثال، بازار برخی موضوعات در مواقع خاصی به اصطلاح گرم تر از سایر چیزهاست. شناسایی تمامی فاکتورهای موثر در امر ترندینگ عملا غیر ممکن است. چرا که هرچقدر هم دانش بالایی در این زمینه داشته باشید، همیشه نمیتوان مردم را پیشبینی نمود.
از طرفی شبکههای اجتماعی معمولا فاکتورهای موثر در الگوریتم ترندینگ خود را فاش نمیکنند. تا فضای رقابتی را حفظ نموده و بازار شبکه خود را داغ نگه دارند. البته نکات بسیاری وجود دارد که با توجه به آنها میتوان احتمال موفقیت و فراگیری یک موضوع را با تقریب خوبی پیشبینی نمود. اما در این رابطه قطعیتی وجود ندارد.