تا کنون بارها و بارها عبارت هفته های مد و یا فشن ویک ها را شنیدید اما شاید براتون سوال شده که هفته های مد چیست؟ و تاثیر هفته های مد بر صنعت مد و فشن چجوریه.
فشن ویک ها یا هفته های مد چیست؟
هفته های مد رویدادیه که به صورت سالانه دوبار و در مدت هفت روز در شهر های مختلف جهان برگزار می شه که مهم ترین آن ها پاریس، نیویورک و میلان هست که مخاطبان زیادی داره. البته در کنار این شهر ها، شهر های مختلف دیگر نیز به معرفی برند های مطرح خود می پردازن. هفته های مد با هدف معرفی جدیدترین طراحی برند های مختلف و ارائه آن به مشتریان برگزار می شن. هفته های مد با موضوعات مختلفی نظیر لباس زنانه، مردانه و هفته های مد لباس آماده و سفارشی برگزار می شن. معمولا ترند های فصل پیش رو نیز از مدل هایی که در هفته های مد برگزار می شن، تاثیر می گیرن. اگر می خواین زودتر از همه در جریان کالکش های برند موردعلاقه تان قرار بگیرید، بهترین راه دنبال کردن هفته های مد هست. طول مدت زمان برگزاری رویداد های مختلف تحت عنوان هفته مد، معمولا هفت روز هست.
قدیم ندیما
خیلی از شهر های جهان که عمدتا پایتخت هر کشور هستن، هفته های مد برگزار میشه. اما هفته های مد پاریس، میلان و نیویورک از محبوبیت و نفوذ بیش تری در بین مردم و حتی برند های مختلف هست ، به این دلیل که این شهر ها مبدا شروع به کار بسیاری از برند های مشهور و موفق می باشند.
هفته مد پاریس
اولین ایده برگزاری هفته های مد در شهر پاریس به ذهن برند های مطرح رسید، هر چند که نیویورک موفق شد اولین هفته مد جهان را به صورت رسمی برگزار کنه. اولین هفته مد پاریس توسط حمایت مالی اشراف زاده های این شهر با معرفی کالکشن برند های مختلف فرانسوی شروع شد. از لحاظ تاریخی اولین هفته مد به صورت امروزی در سال ۱۹۷۳ در این شهر برگزار شده. اما در گذشته پاریس میزبان مراسمات دوره ای بسیاری با هدف معرفی کالکشن ها طراح هان فرانسوی بود . هفته مد پاریس در طول سال دو بار و به مدت هر بار هفت روز فعالیت می کنه تا جدیدترین محصولات را برای فصل پیشه رو به مخاطبان معرفی کنه. دیور، لاگوست، لویی ویتون،شنل و ژیوانشی از مهم ترین برند هایی هستن که در هفته مد پاریس حضور دارن.
هفته مد نیویورک
جنگ هم نمی تواند مانع از سرعت رشد صنعت مد و فشن بشه. این جمله زمانی به ذهن ام رسید که متوجه شدم اولین هفته مد رسمی جهان در نیویورک آمریکا و در شرایطی که بیش از نیمی از جهان درگیر جنگ بوده، برگزار شد. اولین هفته مد نیویورک در سال ۱۹۴۳ و در زمان جنگ جهانی دوم برگزار شد. اولین هفته مد نیویورک توانست نگاه علاقه مندان به صنعت مد و فشن را از شهر پاریس که درگیر جنگ بود جلب کنه و خودش را به عنوان پایتخت مد و فشن معرفی کنه مورد مهم دیگری که در تبدیل شدن نیویورک به یک شهر بسیار مهم در صنعت فشن شد، تاسیس و راه اندازی مدارس فشن بوده که هر سال فارغ التحصیلان زیادی در رشته های مرتبط با فشن داره. اولین هفته های ماه فوریه و سپتامیر زمانی است که فشن ویک های نیویورک کار خود را به مدت ۷ تا ۹ روز شروع می کنه. در طول این مدت بسیاری از خبرنگاران در این رویداد برای انتشار و مخابره جدیدترین مجموعه برند ها شرکت می کنن. حضور منتقدان صنعت مد نیز در این رویداد بسیار جذاب و هیجان انگیزه. وظیفه مدیریت و برنامه ریزی برای هفته های مد نیویورک به عهده انجمن طراحان مد آمریکا هست. ناگفته نمونه که تقریبا تمامی برند های مطرح جهانی در این فشن ویک نیویورک حضور پیدا می کنن.
هفته مد میلان
هفته مد میلان نیز نتوانست خود را از سود بسیار زیاد صنعت مد و فشن محروم نگه دارد. این شهر از سال ۱۹۵۸ به جمع شهر های مهم مد و فشن جهان اضافه شد. البته ایتالیا برند های بسیار معروفی را درون خود رشد داده و محل تولید برند های بسیار بزرگی همچون، دولچه اند گابانا، آرمانی و ورساچه بوده و حتی از قرون وسطی تاریخچه بسیار خوبی در حوزه مد و فشن داراست. میلان ایتالیا نیز سالانه دو بار نسبت به برگزاری هفته های مد می پردازه که برند های بسیار معتبری از جمله برند های ایتالیایی پای ثابت این رویداد هست. وظیفه برگزاری و نظارت بر فشن ویک میلان را نهادی به نام اتاق ملی مد ایتالیا به عهده دارد. وظیفه نهاد ملی مد ایتالیا تنها به برگزاری فشن ویک ها مختصر نمیشه و وظیفه همکاری و گسترش صنعت مد در ایتالیا نیز به عهده این نهاد غیر دولتیه.
تاثیر هفته های مد بر ترندهای فصلی
همانطور که اول گفتیم هفته های مد با هدف معرفی مدل ها و کالکشن های جدید برند ها برگزار میشن. در این رویداد برند ها محصولات خود را متناسب با هر فصلی معرفی می کنن. به طور مثال یک هفته مد کالکش های زمستانی را معرفی و هفته مد بعدی اقدام به معرفی کالکشن های بهاری می پردازه. حالا کارشناسان و مجلات معتبر در این حوزه با بررسی کالکش هایی که در هر هفته مد به نمایش گذاشته میشن در گزارشات خود نسبت به معرفی ترند های فصلی اقدام کنن. فرمول معرفی ترند ها نیز معمولا به اینجوریه که به طور مثال اکثریت برندها اقدام به استفاده از رژ لب قرمز برای گریم مدل های خود کردن، بنابراین ترند رنگ رژ لب فصل، قرمز معرفی میشه.