استایل پرپی یا کالجی استایلی کمتر شناخته شده در ایران است. این استایل برگرفته از فرهنگ پوشش بچه های افراد پولدار و متمول آمریکا بوده است. بسیاری معتقدند شروع این جریان از پوشش به ۱۹۱۲ بازمیگردد ولی دوران اوج آن دهه پنجاه و شصت آمریکاست. از آنجایی که این سبک از لباس پوشیدن،استایل محبوب برای رفتن به مدرسه و دانشگاه بوده است، به استایل کالجی نیز معروف شده است.
سبک های مختلف لباس پوشیدن برگرفته از سبک زندگی، موقعیت جغرافیایی و موقعیت زمانی است. استایل پرپی شمال شرق آمریکا و در مدارس خصوصی و غیر انتفاعی که تنها ثروتمندان توان تحصیل در آن را داشتند، متولد شده است. البته باید گفت، برخی استایل کالجی را کاملا جدا از استایل پرپی می دانند.
معنی لغوی کلمه پرپی به معنای لباس فرم مدارس پیش دانشگاه و کالج در نواحی شمال شرقی آمریکا است.در ابتدای شکل گیری این سبک از پوشش ، مدارس غیر انتفاعی برای تربیت دانش آموزان متناسب با جایگاه خانواده ای اشرافی، سعی داشتند تا علاوه بر نوع لباس پوشیدن، به طرز برخورد، نحوه بیان و به طور کلی شخصیت آن ها جهت بدهند. نتیجه این سیستم آموزشی منجر به شکل گیری خرده فرهنگی به نام پرپی یا کالجی شد. پس می توان این استایل را یکی از استایل های لوکس نامید. امروزه این استایل نشانگر شخصیتی آراسته، خوش استایل، مودب، خوش مشرب ، تحصیلکرده و موفق نشان بوده و عده زیادی آن را دنبال میکنند.
استایل کالج یا پرپ نشانگر شخصیتی آراسته، مودب و خوش استایل است، بنابراین باید در استفاده از آیتم هایی که در تضاد با این المانها هستند خودداری شود. آیتم هایی مانند، شلوار جین پاره یا چسبان ، لباسهای خیلی گشاد یا اورسایز در این استایل جایی ندارند. در واقع استایل پرپی نوعی از پوشش است که در آن اندام های شما با سایز واقعی و اندامی نشان داده میشوند. اگر به دنبال یک استایل ساده، شیک و در حین حال جوان پسند هستید، یکی از شیک ترین استایلهای موجود برا شما ، قطعا همین استایل است.
برای تنوع داشتن اوت فیت در این سبک از لباس پوشیدن، رنگ های سبز زمردی، قرمز بورگاندی آبی کلاسیک یا سرمه ای از بهترین گزینه ها هستند. البته رنگ های کلاسیکی همچون رنگ های خاکستری و قهوه ای و طیف های آن نیز می تواند گزینه جذابی باشند. در انتخاب رنگ های کالجی تنها باید به یک نکته توجه کنید و آن هم دوری از رنگهای خیلی تند و خارج از عرف است. به طور معمول رنگهای تیره نسبت به رنگ های روشن، رنگ های کاربردی تری هستند.
پارچه و نقش آن یکی از مهم ترین موارد هر سبکی از لباس پوشیدن می باشد. برای استایل کالجی شما باید انتخاب خود را به سمت پارچه های چهارخانه، شطرنجی، گینگهام، تویید، آرگایل و تارتان ببرید. این پترن ها ذاتا می توانند نشانگر استایل پرپی باشد.
لباسهای یقهدار، پولوشرتها، پیراهنهای آکسفوردی، جلیقههای کلاسیک و کتهای بلیزر از موارد ضروری کمد لباس استایل پرپی هستند. برای دخترها دامنهای پلیسه و پیلی دار کوتاه به همراه جوراب و جوراب شلواری بسیار کاربرد دارد. در فصل سرما ژاکتهای ریز بافت دکمهدار و پلیورهای یقههفت و شومیزهای یقه دار ترکیبهای فوق العاده ای را میسازند.
اکسسوری های پرطرفدار در پرپ در مورد اکسسوریهای محبوب طرفداران این استایل باید گفت هرچهظریفتر و کلاسیکتر باشند بهترست. پرپها به ذات افراد ثروتمندی هستند که به دنبال زرق و برق و تجمل نبوده و فقط شیک و آراسته بودن برایشان مهم است. بنابراین تعداد اکسسوریهایی که استفاده میکنند زیاد نیست. زیورآلات خانمهای پرپ معمولا نقرهای، مات و ساده هستند و مروارید هم از زیورآلاتی است که در همه جا به کار میبرند. بیشتر مواقع یک ساعت کلاسیک با بند چرمی یا فلزی به دست دارند و گاهی هم از گلسینههای فانتزی یا علامت کالج یا مدرسه ای که در آن تحصیل میکنند را بر روی یقه کت یا جلیقه خود کار میگذارند.
در استایل پرپی ،قطعا انتخاب شما باید کفش هایی چرمی، آکسفوردی و نهایتا برای استایل های اسپرت، کفش های ورزشی کلاسیک باشد. کفش های ساده و بدون زرق و برق هم در ست های زیادی مشاهده میشوند.
در این استایل مدل مو های ساده، کوتاه و کلاسیک از همه محبوبترند. خط ریش و خط پشت مو خود به صورت پهن و ساده اصلاح میشوند. خانم های پرپی پوش اغلب موهایی بلند و باز دارند. استفاده از آرایش سنگین هم با کلیت این سبک تناقض دارد.
با هم در ادامه تعدادی عکس از این استایل زیبا را مشاهده میکنیم :