اول از همه گذشته
اولین هفته مد پس از پایان جنگ جهانی دوم در نیویورک برگزار شد. البته آن زمان می خواستند این هفته مد را در پاریس برگزار کنند اما بدلیل مسائل امنیتی و حملات ارتش نازی ها، در نیویورک برگزار شد. الینور لمبرت، فشن ژورنالیستی معروف بود که برای اولین بار هفته مد را برگزار کرد و حالا سالانه بیش از ۱۵۰ هفته مد در سر تا سر جهان برگزار می شه که البته همه ی آنها از محبوبیت زیادی برخوردار نیستن اما چهار هفته مد وجود دارد که فعالان حوزه مد به آنها لقب Big Four را داده اند. این هفته ها، بازتاب گسترده ای در رسانه ها دارند و هر ساله در صدر اخبار جهان قرار می گیرن و اصلی ترین ترندهای فصل بعد را مشخص می کنن. هفته مد نیویورک، لندن، میلان و پاریس از معروف ترین هفته های مد جهان هستند که هر ساله میلیون ها بازدید دارن. هفته مد نیویورک هفته مد نیویورک از سال ۱۹۴۳ هر ساله در این شهر برگزار می شه و طراحانی از جمله Calvin Klein، Dona Karan، Philip lim، Ralph Lauren و.. در هفته مد این شهر به نمایش کالکشن های خود می پردازن. تا به امروز دو اتفاق مهم در هفته مد نیویورک رخ داده است. اولی در سال ۲۰۱۴ که مدلی با ویلچر و دومی، در سال ۲۰۱۵ که مدلی با سندروم دان در کت واک ها حضور داشتن.
هفته مد لندن هفته مد لندن از سال ۱۹۸۴ ، در ماه های فوریه و سپتامبر توسط انجمن مد بریتانیا برگزار می شه. این شهر یکی از خوش پوش ترین شهرهای دنیاست که اغلب ماندگارترین فشن ها نیز از این شهر بوده. لندن اولین شهری بود که هفته مد دیجیتالی را برگزار کرد و با پخش زنده اینترنتی باعث شد که افراد عادی نیز بتوانند مستقیم کت واک های معروف دنیا را ببینند.
هفته مد میلان از سال ۱۹۸۵ به بعد میلان نیز به شهرهای برگزار کننده هفته مد پیوست. شهر میلان از گذشته تا به امروز به عنوان پایتختی برای مد و فشن طراحی شد. حتی در قرون وسطی نیز مد و استایل در این شهر وجود داشته . برگزار کننده این هفته مد بر عهده اتاق ملی مد ایتالیا است که وظیفه دسته بندی، همکاری و گسترش مد را در ایتالیا دارد. مکس مارا، گوچی، آرمانی، فندی، پرادا و… برندهایی هستند که می تونیم شاهد کالکشن آنها در این هفته ی مد باشیم.
هفته مد پاریس آخرین هفته مد در شهر مد و فشن جهان یعنی پاریس برگزار می شه. شاید اولین هفته مد در نیویورک برگزار شده باشه اما نمایش مد و لباس ریشه در پاریس داره و هر ساله نیز هفته مد پاریس پر زرق و برق تر و جذاب تر از سه شهر دیگر برگزار می شه. خیابان های شهر پاریس بطور عادی نیز یادآور راهروهای کت واک هستن، دیگه خودتون حساب کنین زمانی که فشن ویک این شهر فرا می رسه چه لباس هایی در این شهر به نمایش در می آیند.
خیلی خب ، در فشن ویک امسال لندن بیش از ۷۰ طراح وجود داشتند که در این بین به بررسی چند کالکشنی که همچین یک جورهایی چشم همه را گرفته بود می پردازیم.
نام طراحان و برند های پاییز و زمستان هفته مد لندن به شرح زیر است که البته میتوانید عکس ها و فیلم های کت واک ها را در یوتیوب یا سایت ووگ و WWD مشاهده کنید. ( طراحانی که bold شده اند، در این گزارش به بررسی آنها خواهیم پرداخت.)
CHANEL JOAN ELKAYAM
- , IZZUE
- , RIXO
- , RICHARD QUINN
- , ZANDRA RHODES
- , ROBERTA EINER
- , MALOENE ODDERSHEDE BACH
- , SHRIMPS
- , PACSH BUTTON
- , VICTOR WONG
- , ASHISH
- , DAVID KOMA
- , PAULA KNORR
- , HUISHAN ZHANG
- , MOTHER OF PEARL
- , EMILIA WICKSTEAD
- , REJINA PYO
- , EDELINE LEE
- , CHRISTPHER KANE
- , PRINGLE OF SCOTLAND
- , SUPRIYA LELE
- , JW ANDERSON
- , ASPINAL OF LONDON
- , CHALAYAN
- , TATA NAKA
- , ERDEM
- , ROKSANDA
- , PAUL COSTELLOE
- , RICHARD MALOVE NATASHA ZINKO
- , VICTORIA BEKHAM
- , PREEN BY THORNTON BREGAZZI
- , ANYA HINDMARCH
- , JENNY PACKHAM
- , ROLAND MOURET
- , MARGARET HOWELL
- , VIVIENA WESTWOOD
- , OSMAN
- , FASHION EAST
- , PAM HOGG
- , BURBERRY
- , WALES BONNER
- , PETER PILOTTO
- , MALAN BRETON
- , GAYEON LEE
- , AMANDA WAKELEY
- , JAMIE WEI HUANG
- , ASAI
- , ۱۶ ALINGTON
- , XIAO LI
- , BARA AKSU
- , ISOSCELES LINGERIE
- , TOOGOOD
- , RYAN LO
- , KIKO KOSTADINOV
- , XU ZHI
- , ASHLEY WILLIAMS
- , SYMONDS PEARMAIN
- , MATTY BOVAN
- , JOHNSTONS OF ELGN
- , MARY KATRANTZOU
- , SIMONE ROCHA
- , ADIDAS X JI WON
- , TOGA
- , FYODOR GOLAN
- , PORTS 1961
- , ALICE ARCHER
- , ALEXACHUNG
- , ROBERTS / WOOD
- , JASPER CONRAN
- , MARKUS LUPFER
- , MOLLY GODDARD
- , HALPERN RIXO
” هر کسی در هر سنی و از هر ملیتی می تونه لباس های ما را بپوشد. “
چیزی که RIXO در آن مهارت دارد، طراحی لباس هایی جذاب و غیر رسمی است که در این کالکشن این دو ویژگی برجسته تر از هر زمان دیگری در لباس ها دیده می شه. لباس هایی جذاب و خیره کننده که پولک دوزی شده بودن و طرح های پروانه و گل داشتن و ما را به یاد دیسکوها و پارتی ها می انداختند. در این کالکشن مدل هایی از سنین ۲۰-۷۰ سال به چشم می خوردند.
DAVID KOMA
شاید بشه گفت که امضای طراحی های دیوید، لباس هایی کوتاه و مشکی و تنگ هستند. اما خب با کالکشن این فصل خود همه را سورپرایز کرد چون خیلی کمتر این نوع لباس ها در کالکشن اش دیده میشد چرا که برای طراحی لباس های این فصل خود از شکسپیر و فیلم الیزابت اول الهام گرفته بود. برای همین هم شاهد آستین هایی پفی و تور و زرق و برق در لباس ها هستیم.
SHRIMPS WEILAND
طراح این برند، منبع الهام این کالکشن خود را اسطوره های یونان معرفی کرده و تمام تلاشش را کرده بود تا دخترانی را به نمایش در آورد که شباهتی به اسطوره ها داشته باشن. اکسسوری هایی یونانی مثل گوشواره ها و کلیپس ها و کت هایی مجلل و باشکوه با خز های مصنوعی ، لباس هایی ماکسی و پرچین و طبقه طبقه با پترن های برجسته و گل های پرینت شده و طرح های پلنگی را می تونین در این کالکشن مشاهده کنید.
(VICTORIA BECKHAM (VB
راستش زمانی که حرف از کالکشن پاییزی می شود رنگ هایی در تنالیته طوسی و قهوه ای در ذهنمان میاد و انتظار داریم شروع کت واک ، با این رنگ ها باشه. اما خب این برند با کت دامنی سفید و چهارخانه با بلوزی قرمز و بوت های چرم پنجه باز پلنگی کالکشن خود را شروع کرد. دامن های تنگ چاکدار، شلوارهای دم پا گشاد ، بافتنی هایی با طرح لوزی ، بوت های پنجه باز چرمی و یقه های تیز بزرگ المان های طراحی این فصل از این برند بودند. بکم در توضیحات این مجموعه خود گفته بود که خیلی برای شناخت مشتری زمان و انرژی گذاشته است و البته که این توجه و شناخت اش هم در تک تک لباس ها، مشخص بود.
MARY KATRANTZOU
چیزی که در این کالکشن مشاهده می کنید لایه های زیاد لباس، جرئیات ریز و بافت و طرح ویژه ی پارچه ها هست. طوری که وقتی مدل ها وارد می شدند، فوکوس کردن بر روی نقطه خاصی از لباس سخت بود و چشم شما مدام به گردش در میامد. منبع الهام این کالکشن چهار عنصر اصلی طبیعت یعنی آب، خاک، آتش و هوا است که پترن های مربوط به این چهار عنصر را نیز می تونین در لباس ها ببینید.
ERDEM ERDEM
برای طراحی این مجموعه خود سراغ لباس های دهه ۵۰ رفته بود و برای همین هم شاهد لباس هایی پفی و توری هستیم. تمام مدل ها جوراب شلواری های توری به پا و بعضی ها نیز دستکش های بلند پرنسسی به دست دارند. لباس هایی شکوهمند و رسمی که پر از ظرافت و زنانگی هستند اما کاراکتر تاریکی دارند و شما این سیاهی را در تمام لباس ها احساس میکنید.
BURBERRY
“ما باید به جوانان کمک کنیم تا صدای خودشان را داشته باشند. “
این کالکشن شامل دو قسمت هست. قسمت اول لباس هایی که استایل خیابانی دارند و در بین آنها به کاپشن های پفی، تاپ های دکلته، تیشرت های polo و لباس ها ی چسبان برمیخوریم که کاملا جوانانه پسند هستند و قسمت دوم هم استایلی رسمی تر و مدرن تر دارند و شامل کت های بژ و شال های های ابریشمی و پشمی می شدند. این برند یکی از برندهایی است که واقعا مشتری های خاص خودش را دارد و هر کسی آن را نمی پسندد و با آن ارتباط برقرار نمی کنه.
CHRISTOPHER KANE
قبل از طراحی این مجموعه، KANE به بررسی و تحقیق درمورد علاقه مرد به بادکنک ها و پلاستیک و غذا و نوشیدنی پرداخته بوده و پترن ها و طراحی ها همگی بر اساس این چهار عنصر مورد علاقه مردم انجام شده. کریستال دوزی های دور یقه و روی لباس ها، بارانی های پلاستیکی، پارچه های ساتن و لباس هایی با پترن بادکنک و کیف های پلاستیکی با بند زنجیری که به شکل بادکندک هستند. همه چیز در جای درست خود قرار گرفته است. برش ها، دوخت ها، محل کریستال دوزی های روی لباس. شما به هیچ وجه چیز غیر عادی و عجیبی در این مجموعه نمی بینید